Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009


ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Στο Παιδικό χωριό SOS Βάρης την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου αντιπροσωπεία μαθητών και καθηγητών μετέφεραν τα τρόφιμα, τα παιχνίδια και τα ρούχα που συγκέντρωσε η σχολική κοινότητα του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας.

Το 15μελές αφουγκρασμένο τα φιλάνθρωπα αισθήματα των συμμαθητών του είχε την πρωτοβουλία της συγκέντρωσης ειδών χρήσιμα για συνανθρώπους μας που η ζωή τους δεν κύλησε όπως αυτοί θα επιθυμούσαν. Συμμέτοχοι στο κάλεσμα των μαθητών προσήλθαν αυθόρμητα και συγκινημένοι για την ευαισθησία των παιδιών ,γονείς και καθηγητές!


Το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη Αττικής είναι το πρώτο που δημιουργήθηκε στη χώρα μας, σε μία έκταση 23 στρεμμάτων, που  παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας. Αποτελείται από 12 σπίτια οικογενειών SOS για 70 παιδιά, τρία βοηθητικά οικήματα και το Κοινοτικό όπου στεγάζονται γραφεία, βιβλιοθήκη, μελετητήριο κλπ. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής, ένα γήπεδο, παιδική χαρά και το ανοικτό θέατρο ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ.





Τα παιδιά που προστατεύονται σ' ένα Παιδικό Χωριό SOS είναι παιδιά που για κάποιους σοβαρούς λόγους (κοινωνικούς, οικονομικούς, υγείας) έχουν μόνιμα στερηθεί τη φροντίδα των φυσικών τους γονέων, όπως ορφανά ή από προβληματική οικογένεια. Επιπλέον τα παιδιά πρέπει να έχουν καλή σωματική και ψυχική υγεία, ηλικιακά να μην είναι άνω των 8 ετών και τουλάχιστον ένας από τους δύο γονείς πρέπει να έχει την Ελληνική Ιθαγένεια.


Τα τυχερά στην ατυχία τους παιδιά σε αυτό το χώρο βρίσκουν οικογενειακή θαλπωρή. Κάθε παιδί ανήκει σε μια οικογένεια, μεγαλώνει με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια. Η οικογένεια κατοικεί σε σπίτι και απαρτίζεται από τέσσερα με έξι παιδιά, αγόρια και κορίτσια, διαφορετικών ηλικιών που θεωρούνται αδέλφια και τα φροντίζει η μητέρα sos. Το σχολείο, ο αθλητισμός, χορός και κάθε άλλη ενασχόληση τις λαμβάνουν μαζί με τα άλλα παιδιά της περιοχής από τους φορείς που υπάρχουν έξω από το ίδρυμα.


Τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ιδρύματα που η λειτουργία τους στηρίζεται σε εισφορές και δωρεές προσώπων και φορέων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ήταν μια πολυ ωραια κοινωνικη πραξη εκεινες τις γιορτεινες μερες. μια κινηση αγαπης για τα παιδια εκεινα

Ανώνυμος είπε...

αν και δεν βρισκομουν εκει...αναγνωριζω οτι ηταν η καλυτερη αποφαση που εχει παρει ποτε το σχολειο μας...!!!!!γιατι ειναι πολυ σημαντικο να γνωριζουμε ποιοι ανθρωποι εχουν πραγματικα την αναγκη μας..!!!!ειναι το καλυτερο δωρο που μπορει να δωθει σε αυτα τα παιδια ...!!!!!... δινω συγχαρητηρια σε οσους το σκεφτηκαν...!!! ΜΠΡΑΒΟ..!!!!!...ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΩΘΟΡΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΚΟΠΙΜΗ ΕΠΙΤΥΧΙΜΕΝΗ ΠΡΑΞΗ...!!ΜΠΡΑΒΟ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! αυτα ειναι που πρεπει να θυμομαστε για το 3ο

Δημοσίευση σχολίου