Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ (1)



ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΟΜΠΟΤ

Μια ενδιαφέρουσα και ευχάριστη απασχόληση είχαμε το τελευταίο διάστημα στο σχολείο μας. Είναι η ρομποτική, η οποία μας έκανε να έρθουμε πιο κοντά και να συνεργαστούμε για να πετύχουμε τη σωστή κατασκευή του ρομπότ μας. Σε αυτή την εργασία συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β2 του γυμνασίου μας.
 Χωριστήκαμε σε ομάδες και κάθε ομάδα έφτιαξε το δικό της ρομπότ. Ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον και έτσι είχαμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής μοιράζαμε τις δουλειές και όλοι συνέβαλαν εξίσου. Βέβαια, υπήρχαν στιγμές που ξεφεύγαμε λίγο και κάποια παιδιά των ομάδων έκαναν μόνα τους αυτά που μας έλεγαν οι οδηγίες, αλλά ευτυχώς ήταν ελάχιστες.
Όλοι ανυπομονούμε να δώσουμε στο Winnie, όπως ονομάσαμε το ρομποτάκι στη δική μου ομάδα, τις κατάλληλες εντολές μέσω του προγράμματος στον υπολογιστή και να το δούμε να τις εκτελεί.
Πιστεύω ότι μας πρόσφερε πολλά αυτή η εργασία μας και θα ήθελα να την ξανακάνω με την πρώτη ευκαιρία. Ήταν μία πολύ δημιουργική εργασία με την οποία ξεφύγαμε από το παραδοσιακό πλαίσιο του μαθήματος.

Καγγέλη Ανδριάνα Β2

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου