Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010




ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ... ΔΙΑΣΤΗΜΑ!

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου η πρώτη και δεύτερη τάξη του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας επισκέφτηκε το παράρτημα της Odeon cinema  στη Συγγρού. Εκεί παρακολούθησαν διάφορες προβολές με θέμα ‘Ταξίδι στο Διάστημα’.
Οι μαθητές μπήκαν σε τέσσερεις διαφορετικές αίθουσες με ξεχωριστά θέματα η κάθε μια, όπου μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα συνειδητοποίησαν το κόσμο του Σύμπαντος σε τρισδιάστατη μορφή.

1η αίθουσα
Στην πρώτη αίθουσα κάναμε την αρχική γνωριμία μας με έναν αξιοπερίεργο και παράλληλα αξιοθαύμαστο κόσμο για μας, το Σύμπαν. Συγκεκριμένα σε αυτήν την προβολή αφηγητής ήταν ένας άνδρας, ο οποίος διηγήθηκε με έναν τρισδιάστατο τρόπο τα θαυμαστά μυστικά του Σύμπαντος αλλά και του Γαλαξία μας. Αναλυτικά αναφέρθηκε στους 9 πλανήτες του Γαλαξία μας. Ακόμα μας μίλησε για τις επιτυχημένες προσπάθειες των ανθρώπων να πατήσουν στην Σελήνη και για την δημιουργία αυτής της διάστασης. Εκείνη την στιγμή ανάμεικτα συναισθήματα μας κατέκλυζαν, φόβος, έκπληξη, θαυμασμός, περιέργεια, καθώς η αίθουσα ήταν τρισδιάστατη και νιώθαμε να αγγίζουμε το καθετί.

 
2η αίθουσα
Αυτή η αίθουσα περιέχει ερωτήσεις από το θέμα της προηγούμενης αίθουσας. Αυτός με τις περισσότερες σωστές απαντήσεις, νικάει. Παρόλο που ένας ήταν ο νικητής όλοι κερδίσαμε από κάτι. Άλλοι διασκέδαση, άλλοι καινούργιες γνώσεις και ο νικητής ένα εισιτήριο για να ξανά επισκεφτεί την ΟDEON.

3η αίθουσα
Το θέμα της είναι η αξία της μουσικής σε μια ταινία και το πόσο εύκολα μπορεί να αλλάξει το νόημα της με την εναλλαγή του ήχου. Σε αυτή την αίθουσα που περιείχε εντυπωσιακά εφέ, τραγουδήσαμε, μιλήσαμε την γλώσσα των εξωγήινων, χορέψαμε και γελάσαμε με την ψυχή μας!!!
Εντυπωσιακός ήταν ο τρόπος επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπου και εξωγήινου που επιτεύχθηκε με κινήσεις των ποδιών και των χεριών!

4η αίθουσα
Η τελευταία, πιο ανατρεπτική και συγχρόνως πιο ξεχωριστή αίθουσα ήταν αυτή. Μπήκαμε, καθίσαμε στις αναπαυτικές καρέκλες και μέσα από έναν τεράστιο προβολέα ξεναγηθήκαμε σε όμορφα τοπία της γης. Κουνηθήκαμε, δονηθήκαμε, βραχήκαμε, αλλά το διασκεδάσαμε!!!!!!!!!!

Συνοπτικά
Ήταν μια εκδρομή στο <<στο διάστημα>> που θα μας μείνει αξέχαστη και που διαφέρει από τις άλλες!! Ο τρόπος με τον οποίο μετέδιδε όλες αυτές τις διαφορετικές πληροφορίες, ήταν τόσο καινοτομικός που μας εξέπληξε!!!!!!

ΖΕΒΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ - ΝΙΚΗ ΛΙΤΟΥ - Κωνσταντίνος Λαζανάς






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου