Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΠΡΩΤΗ ΨΗΦΙΑΚΗ


ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Η πρώτη ψηφοφορία της ιστοσελίδας μας ολοκληρώθηκε. Σαν αρχή πήγε καλά, αισιοδοξούμε οι επόμενες ψηφοφορίες να έχουν μεγαλύτερη ανταπόκριση. Σχεδιάζουμε, όπως αντιλαμβάνεστε, να φέρουμε θέματα προς καταγραφή γνώμης που ενδιαφέρουν ή απασχολούν το σύνολο των μαθητών του σχολείου μας ή ακόμα και κάποιας τάξης. Διαδικασία που πιστεύουμε ότι θα μας ωφελήσει αφού μας προετοιμάζει για την ψηφιακή δημοκρατία που σε λίγο καιρό, απ’ ότι φαίνεται, θα αποτελέσει εφαρμογή της άμεσης δημοκρατίας για θέματα που απασχολούν τους πολίτες των ανεπτυγμένων πληροφοριακά κρατών! Οι ψηφιακές ψηφοφορίες θα αποτελέσουν τα σύγχρονης μορφής δημοψηφίσματα με ακριβέστερη αντιπροσώπευση των απόψεων των  πολιτών, που σήμερα ερευνώνται μόνον οι τάσεις από δημοσκοπήσεις.

Υπενθυμίζουμε, κάθε μέλος ή φορέας του σχολείου μας μπορεί και το επιδιώκουμε να προτείνει θέματα προς ψηφοφορία, με την προϋπόθεση να έχει ευρύ μαθητικό ενδιαφέρον ώστε το επόμενο θέμα να προέλθει από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας.

Στην πρώτη ψηφοφορία μας έλαβαν μέρος 57 επισκέπτες στο πρώτο ερώτημα και 52 στο δεύτερο. Οι ψηφίσαντες είχαν την δυνατότητα να ψηφίσουν και στα δύο ερωτήματα αλλά μόνο μια φορά από τον υπολογιστή τους.

Το αποτέλεσμα φανερώνει ότι αυτοί που ψήφισαν θέλουν να υπάρχουν γκράφιτι στο σχολείο αλλά σε προσδιορισμένους χώρους. Αρνούνται την αταξία, να αποτυπώνει ο καθένας τις δημιουργίες του όπου βρει! Η άποψη αυτή έχει σχεδόν απόλυτη παραδοχή [ 54 υπέρ και μόλις 3 κατά, το οποίο σε ποσοστιαία αναλογία γίνεται 94,5% και 5,5% αντίστοιχα].

Η αισθητική των υπαρχόντων γκράφιτι που έχουν δημιουργηθεί στο σχολείο στους περισσότερους δεν άρεσε [31 ψήφοι ή 59,5% η ποσοστιαία αναλογία]. Αυτοί που τα είδαν με θετική άποψη ήταν 21 ψηφοφόροι που αντιστοιχούν στο 40,5% των ψηφισάντων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου