Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010



ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Διερευνούμε στο φετινό πρόγραμμα "το νερό στην πόλη μας" και ειδικότερα την "θάλασσα". Η ορθή διερεύνηση του θέματος χρειάζεται την σωστή πρετοιμασία. Να μπορέσουν τα παιδιά να σχηματίσουν άποψη.
Φροντίσαμε να επισκεπτούμε το ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ και το ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ και ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ. Δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να προσεγγίσουν θεωρητικά και κυρίως πρακτικά την μελέτη του περιβάλλοντος. Έμαθαν να χρησιμοποιούν τα τεχνολογικά δημιουργήματα στην διερεύνηση και μέτρηση περιβαλλοντικών δεδομένων. Να πραγματοποιουν μακροσκοπικές μελέτες. Να αξιοποιούν τα ευρύματα με λειτουργικό τρόπο.
Στο σχολείο μεταξυ άλλων οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας, ασκήθηκαν στην ανάλυση δειγμάτων νερού. Να βρίσκουν το περιεχόμενό του σε Νιτρικά , Νιτρώδη, Αμωνιακά άλατα, τον Φώσφορο, το Κάλιο και άλλα στοιχεία που η ποσότητα τους καθορίζει την ποιότητά του. 
Αξιοποιώντας την δορυφορική τεχνολογία μεσω του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή επέλεξαν τις χαρακτηριστικές παραλίες της πόλης ώστε να μελετηθούν.
Παράλληλα με τις διεργασίες αυτές επιτεύχθηκε το "δέσιμο" των παιδιών ως ομάδα περιορίζοντας τις ομαδοποιήσεις κατά τάξη, τμήμα, φύλο ή παρέα. Όλοι μπορούσαν να συνεργαστούν με τον καθένα από την ομάδα!
Η ομάδα είναι πλέον έτοιμη και ξεκίνησε για μια νέα δράση στο πεδίο όχι για εξάσκηση πλέον αλλά για εξερεύνηση και ανακάλυψη των δεδομένων που υπάρχουν στις παραλίες της πόλης μας. Τα δεδομένα αυτά θα τα επεξεργαστούν στις συναντήσεις του σχολείου. 
Το βέβαιο είναι ότι συνδιάζοντας αυτά που βρήκαν ή ανακάλυψαν, τις γνώσεις και τις εμπειρίες που έχουν θα σχηματίσουν άποψη! Σε συνδιασμό με το άδολο του χαρακτήρα τους που είναι απάλλαγμένος από σκοπιμότητες, οι προτάσεις και απόψεις που θα εκφράσουν είναι οι πιό φρέσκες ιδέες!!! 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kala itan teleia!!! eidika h teleutaia stasi...xaxa

Δημοσίευση σχολίου