Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Σε Κέντρο Ξένων Γλωσσών



ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ


Το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Υποτροφιών Μιχαήλ Λάσκαρη που άρχισε να λειτουργεί στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1999 χορηγεί υποτροφίες για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας.Περιλαμβάνουν τα δίδακτρα, το διδακτικό υλικό και έχουν διάρκεια ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης για επόμενα έτη, με την προϋπόθεση οι υπότροφοι να είναι συνεπείς στην παρακολούθηση και στη μελέτη των μαθημάτων τους.
Καλύπτουν όλα τα επίπεδα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας, από αρχάριους μέχρι και Proficiency (Universities of Cambridge και Michigan).
Τα μαθήματα διεξάγονται στα δύο εξουσιοδοτημένα εκπαιδευτήρια του Ιδρύματος, δηλαδή στη Σχολή Αγγλικών Εστία Νέας Σμύρνης και στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ντέσσυ Τοπουζίδου, στη Βούλα.
Για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, το Ίδρυμα Λάσκαρη σκοπεύει να χορηγήσει συνολικά 120 υποτροφίες.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ


Η καταληκτική ημερομηνία για το νέο σχολικό έτος έτος 2010-2011 είναι η Παρασκευή 30 Απριλίου 2010. Οι προϋποθέσεις των υποψηφίων για την υποβολή αίτησης είναι οι εξής:

  • Να είναι τουλάχιστον 12 ετών, δηλαδή να έχουν γεννηθεί πριν από την 1 Σεπτεμβρίου 1998. Ανώτατο όριο ηλικίας δεν υπάρχει.  

  • Να έχουν τουλάχιστον ένα γονέα ή πρόγονο στις προηγούμενες τρεις γενιές που να ήταν Έλληνας. 

  • Να είναι Ελληνο-ορθόδοξοι και να μην ανήκουν σε κανένα άλλο θρήσκευμα.  

  • Nα έχουν μόνιμο τόπο διαμονής τους την Ελλάδα, Κύπρο ή Κωνσταντινούπολη για τουλάχιστον 6 μήνες πριν από την υποβολή αίτησης. 

  • Να είναι πρόθυμοι να σπουδάσουν σε ένα από τα δύο συμβεβλημένα εκπαιδευτήρια, δηλαδή στη Σχολή Αγγλικών Εστία Νέας Σμύρνης ή στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Dessy Topouzides στη Βούλα.
 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Για να γίνει δεκτή η αίτησή σας, θα πρέπει να προσκομίστε τα κάτωθι δικαιολογητικά:
  • Απλή φωτοτυπία σχολικού ελέγχου, απολυτηρίου ή πτυχίου.
  • Απλή φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας, Κάρτας Ομογενών ή Πιστοποιητικού Γεννήσεως (για ανηλίκους, μη κατόχους Αστυνομικής Ταυτότητας).
  • Απλή φωτοτυπία Πιστοποιητικού Βαπτίσεως (σε περίπτωση που δεν αναγράφεται η θρησκεία στην Αστυνομική Ταυτότητα).
  • Απλή φωτοτυπία Εκκαθαριστικού Σημειώματος Εφορίας Οικονομικού Έτους 2009 του υποψηφίου καθώς και των γονέων για άγαμους, ή του/της συζύγου για έγγαμους.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Στο παράρτημα του Ιδρύματος στην Αθήνα στην οδό Βασ. Σοφίας 27 (βρίσκεται μεταξύ των στάσεων του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος και Ευαγγελισμός και στη στάση Ρηγίλλης των λεωφορείων/τρόλεϊ), τηλέφωνα 210-72.99.171 & 210-72.99.172, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.lascaristrust.gr/


Ο ευεργέτης Μιχάλης Λάσκαρης
Γεννήθηκε στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας το 1903 και απεβίωσε στο σπίτι του στο Σικάγο των ΗΠΑ, το Μάιο του 1991, όπου και διέμενε από το 1925. Επιχειρηματίας στις ΗΠΑ.
Υπήρξε ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της ελληνικής παροικίας και διατέλεσε Πρόεδρος του ΑΧΕΠΑ.
Λάτρευε τους ανθρώπους που αγαπούσαν τη μόρφωση και σε όλη του τη ζωή βοηθούσε, πάντα αφανώς, Έλληνες που πήγαιναν στην Αμερική για σπουδές. Ιδιαίτερα υποστήριζε τους μη ευκατάστατους ανθρώπους και εκείνους που πραγματικά μοχθούσαν για ένα καλύτερο αύριο.
Άφησε στη διαθήκη του ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του για υποτροφίες σε Έλληνες που θέλουν να μάθουν την αγγλική γλώσσα, διότι θεωρούσε τη γνώση της Αγγλικής απαραίτητο εφόδιο στη σύγχρονη κοινωνία και κυρίως στον επαγγελματικό τομέα.
Το Ίδρυμα Υποτροφιών Μιχαήλ Λάσκαρη ιδρύθηκε για να πραγματοποιήσει την επιθυμία του αυτή.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου