Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ



ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Οι Σύλλογοι γονέων του Γυμνασίου  και του Λυκείου μας ξανά αναδεικνύουν, με επιστολή τους προς τον ΔΗΜΟ, το "δυσεπίλυτο" πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών. Γνωστοποιούν με παραστατικό τρόπο την πραγματικότητα που βιώνουν οι μαθητές μας, αλλά και την υποχρέωση της τοπικής εξουσίας!
Ειδικότερα το περιεχόμενο του αξιοπρόσεκτου εγγράφου: 

 

 Τα Σχολεία μας, όπως γνωρίζετε, στεγάζονται σε κτίρια εκτός διοικητικών ορίων της Γλυφάδας και τα σπίτια των μαθητών απέχουν μέχρι και 2 χιλιόμετρα απ’ αυτά. Μέχρι τις αρχές του 2009 ο Δήμος μας διέθετε δημοτικό λεωφορείο για την μεταφορά των πιο απομακρυσμένων μαθητών, βασικά του 3ου Γυμνασίου, προς και από τα Σχολεία. Η διευκόλυνση αυτή σταμάτησε ,με το αιτιολογικό ότι τα λεωφορεία που είχε στην κατοχή του ο Δήμος είναι παλαιά και δεν είναι δυνατόν πλέον να χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό.



Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, μετά από αίτημα Συλλόγων Γονέων και της Ένωσης Γονέων, αποφάσισε ομόφωνα στις 11/2/09 την μίσθωση τουριστικών λεωφορείων προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες, μέχρι την αγορά νέων δημοτικών λεω-φορείων για μόνιμη λύση. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα λύση, είτε προσωρινή είτε μόνιμη, δεν έχει δοθεί, παρ’ ότι έχει περάσει ένας χρόνος και στον προϋπολογισμό του Δήμου, από τα μέσα του 2009, έχει ενταχθεί σχετική πίστωση που καλύπτεται από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ.



Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων μας, έχοντας υπόψη και τις διαθέσεις εκατοντάδων γονέων, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την μεγάλη αυτή καθυστέρηση. Ιδιαίτερα διαμαρτυρόμαστε διότι, ενώ ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, στο άρθρο 83 παρ. 2 και 3, είναι σαφής ως προς τις αρμοδιότητες του Δήμου για τέτοιες περιπτώσεις, δεν υπήρξε ανταπόκριση. Μάλιστα επί ένα χρόνο ταλαιπωρούνται οι εκπρόσωποι των γονέων, άνθρωποι εργαζόμενοι που αφήνουν τη δουλειά τους για να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, αναγκαζόμενοι να τρέχουν σε Νομαρχία, ΟΑΣΑ, Δήμο και πάλι πίσω, επειδή εκεί τους οδήγησε η ερμηνεία του Γραφείου Παιδείας σχετικά με την ισχύουσα νομοθεσία.



Μετά από όλα αυτά σας καλούμε προσωπικά κ. Δήμαρχε, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας να δρομολογήσετε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα αυτό που αφορά εκατοντάδες μαθητές και τις οικογένειές τους.

ΥΓ. Το κείμενο αυτό κοινοποιήθηκε και προς τις  Δημοτικές παρατάξεις, την  Ένωση Συλλόγων Γονέων και τους  Συλλόγους Γονέων του 2ου Δημοτικού και του 8ου Γυμνασίου Γλυφάδας.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου