Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

κρύβει κινδύνους



σκουλαρίκι στη γλώσσα

Άτομα που έχουν σκουλαρίκι στη γλώσσα κινδυνεύουν δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα όχι μόνο στη στοματική κοιλότητα, αλλά και στον εγκέφαλο. Επιπλέον, καθώς «παίζουν» με το μεταλλικό αντικείμενο διευρύνουν τα μεσοδόντια διαστήματα στα μπροστινά δόντια.

Ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο στη Νέα Υόρκη επισημαίνουν πως μπορεί να έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής η νέα αισθητική του τρυπήματος στη γλώσσα, αλλά εγκυμονεί κινδύνους ανάπτυξης μολυσματικών νόσων του στόματος αλλά και καταγμάτων των δοντιών.

Ειδικοί από τη Βρετανία, πάντως, συμβουλεύουν τον κόσμο να μην βάζει σκουλαρίκι στη γλώσσα.

Την ίδια στιγμή προειδοποιούν όσους το φορούν, να μην «παίζουν» τη γλώσσα τους μέσα στο στόμα φορώντας το σκουλαρίκι, διότι μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην υγεία και την τσέπη τους.

«Άτομα που φορούσαν σκουλαρίκι στη γλώσσα έχουν κάνει αιμορραγίες, έχουν τραυματίσει τα ούλα τους, έχουν σπάσει κομάτι από τα δόντια τους και το χειρότερο… έχουν εμφανίσει εγκεφαλικό απόστημα, μια ασυνήθιστη, σοβαρή λοίμωξη που βάζει τη ζωή σε κίνδυνο» εξηγεί ο δρ Nigel Carter από το Βρετανικό Ίδρυμα Στοματικής Υγείας.



ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ on line

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

!!!!!

Ανώνυμος είπε...

9elw k gw!

Δημοσίευση σχολίου