Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

στο Ζάππειο


39ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Το 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου διεξάγεται στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου από τις 3 έως τις 19 Σεπτεμβρίου  και είναι  αφιερωμένο στο «ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη σύγχρονη κοινωνία και τον πολιτισμό».
Ο πολυσήμαντος θεσμός οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου, με συνδιοργανωτές τον Πολιτισμικό Οργανισμό και το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Αθηναίων, ενώ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. 
 Περίπου 160 εκδότες, σε 130 περίπτερα παρουσιάζουν τη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή με περισσότερους από 50.000 τίτλους.
Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του  Φεστιβάλ Βιβλίου περιλαμβάνεται και έκθεση ανέκδοτων φωτογραφιών με όψεις της Αθήνας του 1888, οι οποίες προέρχονται από τη συλλεκτική έκδοση του Ιστορικού Αρχείου του Δήμου Αθηναίων «Αθήναι».
Η Γιορτη του βιβλίου λειτουργεί:
Δευτέρα - Πέμπτη : 6:00 μ.μ. - 10:30 μ.μ.
Παρασκευή & Σάββατο: 6:00 μ.μ. - 11:00 μ.μ.
Κυριακή: 11:00 π.μ. - 10:30 μ.μ.
 Να μην λησμονήσουμε ότι οι εκθέσεις βιβλίων προσφέρονται να γνωρίσουμε τις νέες εκδόσεις ή να ανακαλύψουμε βιβλία που μας ενδιαφέρουν, για αυτό μην διστάσετε να ξεφυλλίσετε τα βιβλία που εκτίθενται στους πάγκους. Αποφύγετε να αγοράσετε από το χώρο του φεστιβάλ τα βιβλία που σας ενδιαφέρουν διότι πωλούνται στην ακριβότερη τιμή τους. Προτιμήστε τα βιβλιοπωλεία της περιοχής μας τα οποία ακόμη κι αν δεν τα έχουν άμεσα μπορούν να σας τα προμηθεύσουν και με έκπτωση. Φροντίζουμε τα βιβλία που μας ενδιαφέρουν να τα αγοράζουμε σταδιακά, αφού διαβάσουμε ένα βιβλίο προβαίνουμε στην προμήθεια του άλλου. Πολλά βιβλία δεν είναι απαραίτητα να τα αγοράσουμε μπορούμε να τα δανειστούμε και από την βιβλιοθήκη του δήμου αν τα έχει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου