Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ


ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ

Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010, οι μαθητές και οι μαθήτριες ήλθαν στο σχολείο, στον προαύλιο χώρο του ενθουσιασμένοι συνάντησαν τους φίλους τους μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Το χτύπημα του κουδουνιού σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Όλοι οι μαθητές παρατάχθηκαν σε σειρές ανά τάξη. Έβλεπες νέους μαθητές γεμάτους αγωνία και με πολλούς στόχους, επίσης και παλιούς με μεγάλη ανυπομονησία για την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι μαθητές και οι καθηγητές παρακολούθησαν με σεβασμό την τελετή του αγιασμού. Ο ιερέας στο τέλος της ακολουθίας του αγιασμού μας ευλόγησε ραντίζοντάς μας με ένα κλωνάρι βασιλικού με αγιασμένο νερό. Ο αγιασμός είναι μια τελετή των χριστιανών που γίνεται για να προστατέψει τα παιδιά και να τους βοηθήσει στο εκπαιδευτικό τους έργο.
Τίμησαν με την παρουσία τους γονείς των παιδιών όπως επίσης και  αντιπρόσωποι του Δήμου Γλυφάδας. Ακολούθησε, από το νέος Διευθυντή, θερμό καλωσόρισμα για τους μαθητές της πρώτης Γυμνασίου που ήρθαν στον νέο τους σχολείο και ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές να έχουν καλή χρονιά με υγεία και καλή πρόοδο.

Κείμενα για το νέο σχολικό έτος του Μητροπολίτη Γλυφάδας και της Υπουργού Παιδείας διάβασαν αντίστοιχα ο ιερέας και ο Λυκειάρχης.

Στη συνέχεια οι μαθητές χωρίστηκαν σε τμήματα και πήγαν στις αίθουσές τους μαζί με τους καθηγητές τους.


ΣΟΦΙΑ ΓΑΛΑΝΑΚΗ - ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ /Β1

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου