Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ


ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΣΟΥΝ


Δημοκρατία: πολίτευμα λαϊκής κυριαρχίας, όπου ο λαός κυβερνά με αιρετούς αντιπροσώπους του.

Δικτατορία: το πολίτευμα όπου η εξουσία ασκείται απολυταρχικά από ένα πρόσωπο ή ομάδα προσώπων.

Την Τρίτη 5 Οκτωβρίου το σχολείο βρέθηκε λεηλατημένο από ανθρώπους που εχθρεύονται την δημοκρατία,από ανθρώπους που δεν μπόρεσαν να πείσουν τους μαθητές για αποχή από τα μαθήματα αφού δεν είχαν επιχειρήματα.
Κάποιοι αποπειράθηκαν να ξεγελάσουν τα παιδιά, προωθώντας την κατασκευασμένη είδηση για ελάττωση του ορίου απουσιών αλλά και πάλι δεν ευοδώθηκαν οι σκοποί τους. Στην τρίτη απόπειρά τους, μπήκαν ως κλέφτες, νύχτα στο σχολείο. Παραβίασαν τις κλειδαριές και κατέστρεψαν μέρος του εξοπλισμού των τάξεων. Και πάλι απέτυχαν αφού οι μαθητές απέρριψαν το πολίτευμα της βίας που πρεσβεύουν.
Απευθυνόμαστε σε σας που παρασύρεστε σε σκοτεινούς σκοπούς, σε έργα της νύχτας. Είμαστε σίγουροι ότι την ημέρα αν σκεφτείτε τις πράξεις σας με νηφαλιότητα, το βέβαιο είναι ότι θα καταλάβετε πως δεν έχουν καμιά σχέση με την κοινωνία που θέλετε να αλλάξετε και ασφαλώς δεν αλλάζετε προς το καλύτερο το μέλλον των παιδιών της γειτονιάς μας. Η κοινωνία της πειθούς και του λόγου χωρίς αιτήματα δεν καλλιεργείται, απλώς βαλτώνει και οδηγείται στην αυταρχικότητα.
Είμαστε ένα φιλόδοξο σχολείο που στοχεύουμε ψηλά! Επιδιώκουμε να αναδείξουμε μια αισιόδοξη και ικανή γενιά, η οποία με τόλμη, γνώσεις και θάρρος να ανατρέψει την όποια μιζέρια υπάρχει στην συνοικία μας.
Η ιστορία έχει διδάξει ότι οι ασυλλόγιστες ενέργειες υπηρετούν αρνητικά την κοινωνία έναντι της εξουσίας. Καταπιέζουν περισσότερο αυτούς που επιδιώκουμε να βοηθήσουμε, κάνοντας τους μοιρολάτρες και απαισιόδοξους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου