Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ «ΟΧΙ»


ΤΙΜΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ ‘40

Εξαιρετικό αφιέρωμα στο έπος του 1940 με κεντρικό άξονα το μεγάλο ΟΧΙ που οι Έλληνες είπαν στους Ιταλούς παρακολούθησαν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας. Γιορτή που δημιούργησαν μαθητές με τον συντονισμό καθηγητών για τους συμμαθητές τους, μια γιορτή όμως με μεγάλη διαφορά από τις καθιερωμένες γιορτές των άλλων σχολείων.

Ο διευθυντής με λιτό λόγο αναφέρθηκε στις ηρωικές στιγμές της 28ης Οκτωβρίου 1940. Ακολούθησε η παράδοση της σημαίας στον σημαιοφόρο και ο ορισμός των παραστατών και απένειμε τα βραβεία προόδου στους μαθητές που ξεχώρισαν το σχολικό έτος 2009-2010.

Το πρόγραμμα του εορτασμού.
 Στη συνέχεια άρχισε η γιορτή , οι συμμαθητές μας απήγγειλαν κείμενα και ποιήματα για τον ηρωισμό των προγόνων μας. Η χορωδία τραγούδησε με δύναμη και πάθος πατριωτικά τραγούδια της εποχής όπως τα: «κορόιδο Μουσολίνι», «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει», «Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του», που τα συνόδευε ορχήστρα με κιθάρες, ντραμς και αρμόνιο.

Η γιορτή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι όρθιοι και ακίνητοι όπως ταιριάζει σε κάθε Έλληνα και φιλέλληνα που είναι περήφανος για την πατρίδα μας.

Οι μαθητές έφυγαν ενθουσιασμένοι γεμάτοι αγάπη για τον τόπο τους και με νέες γνώσεις που απέκτησαν από τη γιορτή.


ΓΑΛΑΝΑΚΗ ΣΟΦΙΑ, ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΚΑΛΛΙΟΠΗ, ΖΕΒΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου