Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός 2011


Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου «Καρλομάγνος» του Άαχεν καλούν νέους από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό σχεδίου με θέμα την εξέλιξη της ΕΕ, την ολοκλήρωσή της και την ευρωπαϊκή ταυτότητα. "Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία" έχει ως στόχο να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής συνείδησης μεταξύ των νέων ανθρώπων, καθώς και τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά σχέδια ολοκλήρωσης.
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ το Ευρωπαϊκό Βραβείο «Καρλομάγνος» για τη Νεολαία  απονέμεται κάθε έτος σε σχέδια που:
•προωθούν την ευρωπαϊκή και διεθνή κατανόηση,
•καλλιεργούν ένα κοινό πνεύμα ευρωπαϊκής ταυτότητας και ολοκλήρωσης,
•εξυπηρετούν ως πρότυπο για νέους που ζουν στην Ευρώπη και δίνουν πρακτικό παράδειγμα Ευρωπαίων που ζουν μαζί ως μια κοινότητα.
Τα σχέδια μπορούν να επικεντρωθούν στην οργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων για νέους, ανταλλαγές νέων ή σχέδια στο Διαδίκτυο που να έχουν ευρωπαϊκή διάσταση.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 23 Ιανουαρίου 2011. Τα έντυπα των αιτήσεων διατίθενται μέσω των ιστοσελίδων του Ευρωπαϊκού Γραφείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία (http://www.charlemagneyouthprize.eu/) και των εθνικών Γραφείων Πληροφοριών του Εθνικού Κοινοβουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό,  οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, 105 57, Αθήνα, Τηλ: 210-32.78.900 & 911 Fax: 210.33.11.540, 210.32.78.958, Email: epathinai@europarl.europa.eu)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου