Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΩΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ...!


ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ "ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ"

Συμπληρώσαμε σήμερα ένα έτος από τη δημιουργία της ιστοσελίδα μας. Απόπειρα που ξεκίνησε από ανάγκη για να καλύψει την εξάσκηση της δημοσιογραφικής ομάδας.

Εφημερίδα προγραμματίζαμε να εκδώσουμε, αλλά το κόστος έκδοσης της έπρεπε να το καλύψουμε με χορηγό, ώστε να έχει τακτική έκδοση. Η οικονομική κρίση που υπάρχει λειτούργησε αρνητικά στην εύρεση διαφημίσεων ή χορηγού.

Το πρόβλημα συζητήθηκε στην δημοσιογραφική ομάδα με σκοπό να βρεθεί λύση, ώστε να ασκείται σε πραγματικές συνθήκες. "Ρίχθηκε" η ιδέα της ιστοσελίδας που ενθουσίασε τα παιδιά. Τα υπόλοιπα ήταν απλά... Τα παιδιά φροντίσανε να την στήσουν, το όνομα υπήρχε και σχεδιάσαμε να υπάρχουν δύο αναρτήσεις την εβδομάδα.

Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων έγιναν τρείς οι αναρτήσεις και σύντομα έφτασαν τις τέσσερις, τις πέντε και τώρα τις έξι λόγω της ύλης που συγκεντρώνουμε...

Τα παιδιά μας έλεγαν ότι η ιστοσελίδα είναι δημοφιλής και την επισκέπτονται μαθητές και από άλλα σχολεία. Γονείς μας γνωστοποιούσαν για το ενδιαφέρον περιεχόμενο!

Τις "καλές κουβέντες" για ενθάρρυνση τις εκλαμβάναμε οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί. Παιδιά από την ομάδα για να πείσουν "κατέβασαν" τον καταμετρητή της google και τον ανάρτησαν στην επιφάνεια "για τους δύσπιστους", όπως σχολίασαν κάποια από αυτά.

Μέχρι σήμερα έχουμε δεχθεί 22806 συνολικά επισκέψεις και τελευταία καθημερινά περισσότεροι από 100 αναγνώστες επισκέπτονται ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ κυρίως από την Ελλάδα, την Κύπρο και τις ΗΠΑ.

Ίσως να είμαστε το μοναδικό σχολείο στην Ελλάδα που η ιστοσελίδα του έχει καθημερινή ανάρτηση και παράλληλα να είναι  δημοφιλής!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου