Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ



Καθαρίζουμε και Προστατεύουμε

«ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ – Φροντίζουμε το πράσινο - Ομορφαίνουμε το βουνό μας» είναι το μήνυμα της δράσης - πρόσκλησης που διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας με την υποστήριξη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δασοπροστασίας – Πυρόσβεσης Γλυφάδας, του Συλλόγου Προστασίας Ζώων και Περιβάλλοντος Ν. Αττικής «Δικαίωμα Ζωής», του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ» καθώς και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011 παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, στις 9.00 π.μ., (σημείο συνάντησης Πατητήρι).

Η δράση περιλαμβάνει τον καθαρισμό των σημείων:
α). περιοχή πυροφυλάκιο (τέρμα Αθανάτου, Πριγκιποννήσων αντιπυρικές ζώνες περιμετρικά των αναδασώσεων), β) παρεκκλήσι προφήτη Ηλία, περιοχή Δεξαμενή καθώς γ) νταμάρι Χατζηδήμα.

Εντάσσεται στις ενέργειες καθαρισμού από ξερή εποχιακή βλάστηση που υλοποιεί ο Δήμος στο πλαίσιο της πρόληψης  από πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς ενόψει θερινής περιόδου.   Έχει ξεκινήσει ήδη τον καθαρισμό τμημάτων της οδού Αγ. Νεκταρίου σε βάθος 20-50 μέτρων η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας ενώ πρόσφατα απομάκρυνε οικοδομικά υλικά, σίδερα, παλιά κουφώματα, λάστιχα, στρώματα, ξύλα, παλιά έπιπλα, πλαστικά μέχρι και προφυλακτήρες αυτοκινήτων, τα οποία βρίσκονταν εδώ και μήνες στους πρόποδες του Υμηττού, στην Άνω Γλυφάδα, μετατρέποντας το βουνό σε χωματερή. 

Προβάλλουμε αυτή την δραστηριότητα, γιατί διακρίνουμε τις εργασίες που πρέπει να κάνουν οι υπηρεσίες του δήμου από αυτές που πρέπει να έχουν άμεση συμμετοχή οι πολίτες. Στις γειτονιές για παράδειγμα η αποκομιδή των σκουπιδιών είναι μέρος της καθημερινότητας την οποία φροντίζει η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου. Ένα μνημείο, της φύσης όπως είναι ο Υμηττός,  αποτελεί σημείο αναφοράς της περιοχής μας  συνίσταται να αναλαμβάνουν την φροντίδα του οι κάτοικοι. Ενισχύουμε το "δέσιμο" με τον τόπο μας και ιδιαίτερα με την κοινόχρηστη χρήση του βουνού μας με την εθελοντική δραστηριότητα της  φροντίδα του από τον κόσμο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου