Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

κινητά τηλέφωνα


   ενδέχεται να προκαλούν καρκίνο

Έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα κινητά τηλέφωνα ενδέχεται να αυξάνουν τις πιθανότητες να προσβληθεί ο χρήστης τους από καρκίνο.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός δηλώνει ότι τα κινητά τηλέφωνα θα πρέπει να χαρακτηριστούν «πιθανώς καρκινογόνα», θέτοντας τα έτσι στην ίδια κατηγορία με το εντομοκτόνο DDT, τις αναθυμιάσεις από βενζινοκινητήρες και τον καφέ.
Ανακοίνωση τύπου του ΠΟΥ αναφέρει ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων αυξάνει τις πιθανότητες καρκίνου του εγκεφάλου και προσθέτει ότι ερευνητές θα πρέπει να συνεχίσουν να παρακολουθούν την σχέση κινητών τηλεφώνων και καρκίνου.
Πάντως ο επικεφαλής της Υπηρεσίας που πραγματοποίησε την μελέτη φέρεται να δηλώνει ότι χρειάζονται περισσότερες έρευνες για τις συνέπειες της χρήσης κινητών τηλεφώνων σε βάθος χρόνου, και προσθέτει ότι θα πρέπει να λαμβάνονται «πρακτικά μέτρα» για την μείωση της έκθεσης στην ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων, όπως η χρήση συσκευών hands-free και η επικοινωνία με SMS.
Τα Ηνωμένα Εθνη υπολογίζουν ότι κυκλοφορούν παγκοσμίως περίπου 5 δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα και επισημαίνουν ότι ο αριθμός χρηστών αυξάνεται συνεχώς, ιδιαίτερα μεταξύ νέων ανθρώπων και μικρών παιδιών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου