Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Μπαρμπασταθης Χρηστος


 ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ
Το βιβλίο αυτό τυπώθηκε το 1939 και χρησιμοποιείτο από τους μαθητές μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 50. Βιβλιοδετημένο με σκληρό εξώφυλλο που εμπόδιζε την φθορά του. Οι μαθητές της εποχής του το αγόραζαν, φρόντιζαν να το διατηρούν σε καλή κατάσταση ώστε να μπορέσουν να το μεταπωλήσουν σε παλαιοβιβλιοπωλείο σε καλή τιμή, για να μειώσουν το κόστος αγοράς. Οι παλαιοβιβλιοπώλες της εποχής όταν το πουλούσαν υπενθύμιζαν στους αγοραστές να το προσέχουν ώστε να τους το αγοράσουν. Το συγκεκριμένο βιβλίο μπορεί να είχε αλλάξει και δέκα κατόχους. Τα δύστυχα αυτά χρόνια της φτώχιας ήταν αναγκαιότητα αυτή η πρακτική.
Στο εξώφυλλο υπενθυμίζει ότι προορίζεται για τις κατώτερες τάξεις του γυμνασίου, πρόκειται για το αντίστοιχο σημερινό γυμνάσιο. Οι ανώτερες τάξεις του ενιαίου γυμνασίου αντιστοιχούν στις σημερινές του λυκείου.
Οι μαθητές που θα το συμβουλεύονται παράλληλα με το υπάρχον σχολικό βιβλίο, λειτουργεί άριστα ως εξαιρετικό βοήθημα. Με τη χρήση αυτού του βιβλίου γίνεται κατανοητή η γεωμετρία. Από δύσκολο θεωρούμενο μάθημα γίνεται ενδιαφέρον και αγαπητό.   

2 σχόλια:

Nick Pantazis είπε...

Εξαιρετικό βιβλίο!
Θυμήθηκα τα σχολικά μου χρόνια και τον Μαθηματικό μας. Η πρώτη του φράση όταν αρχίσαμε να κάνουμε γεωμετρία ήταν "Καλώς ήρθατε στον θαυμαστό κόσμο της γεωμετρίας". Και είχε τόσο δίκιο! Καλή του η ώρα!

Ανώνυμος είπε...

barbastahtis..ayta einai..ta kalitera laxanika dudeee

Δημοσίευση σχολίου