Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973


ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ

Η  17 Νοέμβρη είναι μία   σημαντική επετειακή  γιορτή.   Σε αυτή  τιμούνται  τα άτομα  που αγωνίστηκαν για να ανατρέψουν το δικτατορικό  καθεστώς και  να φέρουν την  αποκατάσταση της δημοκρατίας.
Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου ανήμερα του Πολυτεχνείου, πραγματοποιήθηκε η γιορτή από τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας. Στις 10.30 οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο χώρο του σχολείου για την παρακολούθηση της γιορτής. 
Το πρόγραμμα της γιορτής περιείχε απαγγελίες ποιημάτων που διάβασαν  μαθητές και  εξυμνούσαν τους φοιτητές του πολυτεχνείου. Παρουσιάστηκε το χρονικό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.  Η χορωδία, με τις χαρούμενες και μελωδικές φωνές των παιδιών που τη στελεχώνουν, τραγούδησε πολλά επετειακά τραγούδια  με τη συνοδεία του καθηγητή της μουσικής  ο οποίος έπαιζε αρμόνιο ενώ είχαν συμμετοχή και δύο μαθητές με κιθάρα. Αυτή τη χρονιά τα τραγούδια ήταν διαφορετικά από τις προηγούμενες γιορτές, ήταν πρωτότυπα. 
 Υπήρχανπαράλληλα προβολές οι οποίες έδειχναν την μαχητικότητα  αυτών που αγωνίστηκαν στο πολυτεχνείο. 
 Η γιορτή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο που έψαλε η χορωδία και συμμετείχαν και οι παρεβρισκόμενοι.
Μετά το τέλος, έμειναν  οι αναμνήσεις της όμορφης σχολικής γιορτής σε όσους την παρακολούθησαν. Τα παιδιά ένιωσαν περηφάνια για τις ρίζες τους και την αγωνιστικότητα των Ελλήνων φοιτητών.
ΜΑΡΙΑ-ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΓΑΛΑΝΑΚΗ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΛΑΣΚΑ, ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΜΠΟΥΚΑ

1 σχόλια:

Panagiotis είπε...

exete grapsei Βούλυου Βίκυ anti gia Βούλτσου Βίκυ stin eikona me tous sintelestes

Δημοσίευση σχολίου