Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ...!


ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΠΑΓΙΔΕΣ

 
Η κρίση της κοινωνίας μας, ωθεί κάποιους σε παράνομες δραστηριότητες. Στην απειλούμενη βία  πρέπει να αντιδράσουμε έξυπνα αποφεύγοντας τις παγίδες που μας στήνουν.
Συμμορία κακοποιών δρά μόλις αρχίσει το σούρουπο έως τις 10.30 με 11.00 το βράδυ και στοχεύει κυρίως σε νέους, μαθητές και σπουδαστές, που σχολούν από φροντιστήρια ή σχολές ή βγαίνουν από κινηματογράφο.
Αναγκάζει ένα παιδάκι να κλαίει με σπαραγμό ώστε να  αποσπάσει την προσοχή των περαστικών, να το πλησιάσουν και να ενδιαφερθούν για το προβλημά του. Το παιδί  γνωστοποιεί ότι έχει χαθεί και δεν ξέρει να πάει στο σπίτι του. Κράτα στο χέρι του ένα χαρτί με μια διεύθυνση και  ζητά να το οδηγήσετε εκεί. Αποφεύγοντας την παγίδα το πάτε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα ακόμα και στην περίπτωση που η διεύθυνση του υποτιθέμενου σπιτιού του είναι κοντά. 
Είναι η νέα μέθοδος που χρησιμοποιούν για απαγωγές, ληστείες και βιασμούς...



Στις γειτονιές μας γίνονται ή έγιναν τοποθετήσεις τηλεπικοινωνιακών  οπτικών ινών. Τις εργασίες αυτές τις εκμεταλλεύονται συμμορίες.
Εμφανίζεται μια ολιγομελής ομάδα συνήθως δύο ανδρών και μιας γυναίκας. Όλοι τους είναι καλοντυμένοι, με καλοσυνάτο ύφος, κρατάνε χαρτοφύλακα και έχουν αναρτημένο ταμπελάκι με τα "στοιχεία" τους στο ύψος του στήθους. 
Χτυπάνε το κουδούνι πρωινές ώρες γραφείου και δηλώνουν αόριστα υπάλληλοι εταιρείας τηλεφωνίας και σπάνια (συνήθως αν τους ζητηθεί) την ονοματίζουν. Ζητούν να ενημερωθούν για την ποιότητα των τηλεπικοινωνιών ή να σας ενημερώσουν για την εταιρεία που (δεν) αντιπροσωπεύουν. Στέκονται στην είσοδο της πόρτας του διαμερίσματος την ώρα της ενημέρωσης  και παράλληλα ανιχνεύουν και τον χώρο του σπιτιού. 
Ευγενικά μόλις ολοκληρώσουν το έργο τους αποχωρούν. Επιστρέφουν στο σπίτι ,αν είναι στα "ενδιαφέροντά" τους και μπορούν να παραβιάσουν τα μέτρα προστασίας ,κάποιο βράδυ για να το κλέψουν...
Σε αυτή την περίπτωση δεν ανοίγουμε καμμία πόρτα, ούτε της εισόδου ούτε του διαμερίσματος, όπως πρέπει να αποφεύγουμε να ανοίγουμε σε άτομα που δεν γνωρίζουμε όσο αξιοπρόσεχτα ή ευγενικά και αν δείχνουν!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου