Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


            ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ 2011


Γιορτινή ατμόσφαιρα υπήρχε στο 3ο  Γυμνάσιο Γλυφάδας  την τελευταία μέρα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων. Γεμάτη ήταν από γέλια, χαρά και πολύ κρύο (μόνον από τον καιρό).
Το σχολείο άνοιξε τις πόρτες του στην κανονική του ώρα, όμως οι μαθητές δεν παρακολούθησαν όλες τις διδακτικές ώρες μόνο τις τρείς πρώτες.
Οι μαθητές του Α2 και του Α3 παρακολούθησαν την κλασσική αλλά πάντα εντυπωσιακή ταινία ¨Χριστουγεννιάτικη ιστορία¨. Η ταινία αναφέρεται στον Σκρουτζ Μακ Ντακ, ο οποίος είναι ένας τσιγκούνης άνθρωπος που μισεί τα Χριστούγεννα. Όταν όμως τον επισκέπτονται τα τρία πνεύματα αλλάζει γνώμη και βλέπει τη ζωή με άλλο μάτι. 
Τα συναισθήματα για την ταινία είναι πολλά επειδή είναι μια ξεχωριστή ταινία που μας λέει ότι τα Χριστούγεννα είναι μια ξεχωριστή γιορτή και ότι όλοι πρέπει να είναι χαρούμενοι αυτές τις γιορτινές μέρες. Η ταινία επιλέχθηκε λόγω του διδακτικού περιεχομένου της και ήταν μια πολύ καλή επιλογή των καθηγητών.
Οι μαθητές του Α1 συγκεντρώθηκαν στο εργαστήριο της τεχνολογίας και αξιοποίησαν την υποδομή του σε ομαδικές εικαστικές δημιουργίες.  
Γιορτή για τα Χριστούγεννα πραγματοποίησαν οι μαθητές  του σχολείου στο γυμναστήριο τις τελευταίες ώρες, η οποία περιελάμβανε τρία μέρη.
Στο πρώτο μέρος της γιορτής τα παιδιά του Β4 διάβασαν μερικά κείμενα που μας υπενθύμιζαν πόσο σημαντική είναι η γέννηση του Χριστού. Μας παρουσίασαν το αληθινό πνεύμα των εορτών, που δεν έχει σχέση με τον προβαλλόμενο υπερκαταναλωτισμό των ημερών.
 
Ακολούθησε ένα θεατρικό από τα παιδιά του Γ3, εμπνευσμένο από το βιβλίο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «η Σταχομαζώχτρα». Το θεατρικό άφησε στα παιδιά και στους καθηγητές καλές εντυπώσεις και με αυτό τον τρόπο ανταμείφτηκαν όλοι όσοι δούλεψαν για αυτό.
Εντυπωσιακότερο ήταν το τρίτο μέρος  όπου η χορωδία του σχολείου τραγούδησε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κατάφερε να ψυχαγωγήσει τους παρευρισκόμενους. Όλα τα παιδιά της χορωδίας ήταν συγχρονισμένα και το αποτέλεσμα ήταν απίθανο. Το ρεπερτόριο περιελάμβανε αγγλικά και ελληνικά και μας έβαλε σε χριστουγεννιάτικο κλίμα. 
Η γιορτή έκλεισε με τον λόγο που έβγαλε ο διευθυντής για να μας υπενθυμίσει να αγαπάμε, να σεβόμαστε και να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας.
Η γιορτή αυτή θα μας μείνει αξέχαστη όχι μόνο από το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε αλλά από την χαρά που είχαν όλοι…
 ΜΑΡΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΓΑΛΑΝΑΚΗ ΣΟΦΙΑ, ΔΕΜΕΝΑΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου