Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ



ΜΥΚΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΛΙΟ

Η μονοήμερη εκδρομή των μαθητών της πρώτης και δευτέρας τάξης του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Απριλίου   στις Μυκήνες και στο Ναύπλιο. Τα παιδιά ήρθαν χαρούμενα στο σχολείο και γεμάτα ενέργεια. Ξεκίνησαν το ταξίδι και μέσα στα πούλμαν υπήρχε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.
Η πρώτη στάση έγινε στον Ισθμό της Κορίνθου και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το φανταστικό τοπίο πάνω από τον ισθμό.  
Tο ταξίδι συνεχίστηκε για μια ώρα ώσπου φτάσανε στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Τα παιδιά εκεί ενημερώθηκαν από τις ξεναγούς για την ιστορία   αυτού του μεγάλου πολιτισμού. Παράλληλα ξεναγήθηκαν και θαύμαζαν τα υπέροχα μνημεία όπως: την πύλη των λεόντων, τα κυκλώπεια τείχη και τους τάφους των κατοίκων των Μυκηνών.
Το πιο ενδιαφέρον μέρος της ξενάγησης ήταν όταν οι μαθητές επισκέφθηκαν τον τάφο του Αγαμέμνονα.
Γνώριζαν τον Μυκηναϊκό πολιτισμό από το βιβλίο της ιστορίας, τώρα τον αντίκρισαν στην πραγματικότητα!
Σειρά είχε η υλική τροφή, σε κοντινό εστιατόριο μαθητές και καθηγητές απόλαυσαν το μεσημεριανό τους.
Το ταξίδι συνεχίστηκε μέχρι την τελευταία αλλά εξίσου σημαντική στάση, στο Ναύπλιο. Τα παιδιά περιηγήθηκαν στα σοκάκια και στις πλατείες του Ναυπλίου. Αγόρασαν αναμνηστικά, βγάλανε πολλές φωτογραφίες, κάθισαν και ξεκουράστηκαν σε καφετέριες και απόλαυσαν την φανταστική θέα προς την θάλασσα.
Η ώρα πέρασε γρήγορα και έπρεπε να αναχωρήσουν. Η επιστροφή ήταν ευχάριστη και  είχαν τις καλύτερες εντυπώσεις, όλοι ήταν ευχαριστημένοι από αυτά που είδαν και έκαναν σε αυτήν την εκδρομή. 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΟΥΣΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΜΕΝΑΓΑΣ  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου