Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

1ος Λογοτεχνικός διαγωνισμός ‘’Γρηγόρης Πεντζίκης’’


Εφηβικό Διήγημα και ποίηση 


 Ο 1ος Λογοτεχνικός διαγωνισμός Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης» προκηρύχθηκε από Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δράμας  για το έτος 2012-2013 και  απευθύνεται σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η ημερομηνία υποβολής λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2013 (σφραγίδα  ταχυδρομείου).
Ο Γρηγόρης Πεντζίκης (1945-2012) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έζησε στη Δράμα όπου δίδαξε ως φιλόλογος καθηγητής. Έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές, δοκίμια κριτικής, βιβλία, ενώ λογοτεχνικά και κριτικά του κείμενα έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά.

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

α) Εφηβικού Διηγήματος

Κάθε μαθητής  μπορεί να συμμετέχει με ένα (1)  διήγημα έως έξι (6) σελίδες  μεγέθους Α4, δακτυλογραφημένες  με γραμματοσειρά Times New Roman 12, στην ελληνική γλώσσα  και θέμα ελεύθερο.

β) Εφηβικής ποίησης

Κάθε μαθητής  μπορεί να συμμετέχει με ένα (1) ποίημα, γραμμένο με  ομοιοκαταληξία ή με ελεύθερο τρόπο, μέχρι τριάντα στίχους, στην ελληνική  γλώσσα  και θέμα  ελεύθερο .

ΟΡΟΙ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τα έργα  πρέπει να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα και να υποβληθούν σε πέντε (5) δακτυλογραφημένα αντίτυπα με ψευδώνυμο, το οποίο θα αναγράφεται στο πάνω δεξιό μέρος του κειμένου.  Τα πραγματικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο καθώς και το σχολείο φοίτησης) του διαγωνιζόμενου θα πρέπει να κλεισθούν σε μικρό φάκελο και στο εξωτερικό του μέρος να αναγραφεί το ψευδώνυμο. Τα πέντε αντίτυπα και ο μικρός φάκελος θα πρέπει να σταλούν με την αντίστοιχη ένδειξη:  Διαγωνισμός Εφηβικού Διηγήματος «Γρηγόρης Πεντζίκης» στη  διεύθυνση: ΔΔΕ Δράμας, (γραφείο 223) Διοικητήριο, Δράμα. Τ.Κ. 66100. Στο επάνω μέρος του  φακέλου αποστολής θα αναγράφεται  μόνο το ψευδώνυμο. 

ΒΡΑΒΕΙΑ
Θα δοθούν Α΄, Β΄ και Γ΄ Έπαινος για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου/ΕΠΑΛ αντίστοιχα. Επίσης θα δοθούν Αναμνηστικά Διπλώματα Συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.

Περισσότερες πληροφορίες δίδονται στα τηλέφωνα:  2521351223, 2521351224, 2521351225 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ποίημα της εβδομάδας είναι από τα πιο επιτυχημένα που έχουν δημοσιευθεί και ανταποκρίνεται πιστά στις σημερινές συνθήκες που βιώνει η πατρίδα. Το περίεργο είναι ότι γράφτηκε πριν από 45 χρόνια... Κάτι με υποψιάζει ότι η διαφθορά στην Ελλάδα είναι διαχρονικό φαινόμενο και κάποιοι (οι πολιτικοί, οι συνδικαλιστές κλπ φορείς εξουσίας) δεν θέλησαν να καθαρίσουν τους σταύλους του Αυγεία, προφανώς προς ίδιον όφελος. Κείνο που μου την δίνει είναι ότι δεν πήρα χαμπάρι ότι με τις μεγαλοστομίες τους με δούλευαν ψιλό γαζί.

Δημοσίευση σχολίου