Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ



ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Η πρώτη συγκέντρωση των μαθητών πραγματοποιήθηκε στις  11 Σεπτεμβρίου και όλοι ήταν πολύ χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι! Τα παιδιά συναντήθηκαν με τους φίλους και τους συμμαθητές τους και είπανε  τα νέα τους και συζήτησαν  για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Οι μαθητές της Α τάξης είχαν ανάμικτα συναισθήματα, ήταν ενθουσιασμένοι που ήλθαν στο γυμνάσιο είχαν και άγχος για το νέο σχολικό περιβάλλον που βρέθηκαν. 
Το κτύπημα του κουδουνιού οδήγησε τους μαθητές να συγκεντρωθούν κατά τάξεις. Ο ιερέας τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού. Με το αγιασμένο νερό έρανε στην συνέχεια τα συγκεντρωμένα παιδιά, τους παρευρισκόμενους γονείς και τους καθηγητές.
Διάβασε το μήνυμα του επισκόπου της περιοχής μας οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: Οι νέοι δεν πρέπει να μείνουν αδιάφοροι στα διαδραματιζόμενα γεγονότα. Η αδιαφορία δεν δίνει λύσεις. Οι δε αδιάφοροι είναι συνυπεύθυνοι με αυτούς που δημιούργησαν την σημερινή τραγωδία.  Η λύση είναι η ειρηνική επανάσταση, που πρώτα γίνεται στις καρδιές μας και μετά αγκαλιάζειτον πλησίον, ως πράξη ζωής. Τα άλυτα προβλήματα του κοινωνικού συστήματος τα λύνει αυτό που δεν γίνεται σύστημα. Η λύση είναι η παιδεία της  κοινότητας, όπου μπορείς να δεις τον γείτονα, να φας από μισό πιάτο μαζί του και να σηκώσεις κάτι από το βάρος της πλάτης του.
Το λόγο έλαβε ο γυμνασιάρχης  ο οποίος  ζήτησε να κάνουν οι μαθητές  τους προγραμματισμούς τους και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό έτσι ώστε η νέα σχολική να προχωρήσει όσο καλύτερα γίνεται. Να δημιουργήσουν τις συνθήκες της αισιοδοξίας για το προσωπικό τους μέλλον και της πατρίδας μας που τους ανήκει!
Μέτα τον αγιασμό οι μαθητές  χωρίστηκαν σε τμήματα, ανέβηκαν στις τάξεις τους όπου γνώρισαν τους καθηγητές οι οποίοι πρόκειται να τους συνοδεύσουν στο μονοπάτι της μάθησης, τους δόθηκε το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας και μοιράστηκαν τα σχολικά βιβλία! 
Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα πρώτη μέρα στο σχολείο και ελπίζουμε αυτός ο ενθουσιασμός να κρατήσει για όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς!   
ΔΕΜΕΝΑΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΜΑΡΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου